Novel : Cinta tak di duga 7

Nama Pena : miss carrot

RUMAH SEWA NADRAH..

“Ape? kau masuk hospital? jap lagi kitorang datang erk” kata Fifi.

“Wo..wo..wo..rilex r,aku demam je pon,jangan mengade nak datang.Lagipon korang kan banyak test minggu depan.aku oke2 jer kt sini..oke?k r..chow..”Nadrah terus putuskan panggilan.

Tap…iii……tut..tut..tut..

“Nad? Nad?..ade ke patut die letk telefon sedangkan aku belom habis ckap,” Fifi membebel seorg diri.

Woit kanak2 ribena..kite pergi melawat Nad kt Hospital Bersama esok k?

“Ape kanak2 ribena plax..kitorang nie da bley kawen dap on.Sengall!” marah Rina.

HAHAHA…..

“Biar r, korang perangai xmature lansung, pastu ade hati nak kawen”hahaha..

“What? x mature? kau pernah kena tapak kaki saiz 6 setengah x?” kali nie Myra yang meradang.
Upss…hahaha..

“Fifi, naseb baek kau tue badan besar, kalau tak dah lame kitorg nie lenyek2 kau.” HAHAHA..,kata Myra .

“Yelah2..nak gurau pon tak bley. Aku nak pergi study r kalau aku layan korang neh, sampai esok aku xstudy.”katanya sambil berlalu ke biliknye yang berwarna warni itu.

“Weyh,ade kitorang larang kau study?” jerit Myra dari jaoh membalas kate2 Fifi tadi walaupon die tahu Fifi akan buat2 xdengar ape yang dikatakannye..

HOSPITAL BERSAMA…..

“Nadrah nak apa2 lagi? bley abang tolong ambikkan..”

Nadrah yang matanye hamper tertutup tue tiba2 terbukak dengan luas.

“Kenapa abang belum balik?”

Nami yang sedang menuang air ke dalam termos terkejut dengan pertanyaan Nadrah lalu berkata

“Kenapa? Nadrah xsuke kew abang temankan Nadrah kat sini?”

“Hee…bukan xsuke tapi xelok dipandang orang.Nadrah kan pempuan pastu tibe2 ade lelaki yang xde pertalian darah temankan Nadrah.Kan xelok…Betul kan?”

“Hmmm..tapi Nadrah xtakut ke tidur sorang2?”

“Abang…Nadrah bukan sorang2 laa, kan de mak cik kat sebelah tue yang temankan anak die tue.xper la…abang balik la dulu. Lagipon esok abang ade kelas kan?”

“Oke..esok abang datang balik.Tidur elok2…Assalamualaikum.”

“Waalaikummussalam..”jawab Nadrah.

UNIVERSITI MULTIMEDIA DAN TEKNOLOGI

“En. Ashme, Nadrah xdapat datang hari nie..” dari jaoh kedengaran suara Rina .

“Ermm..saye tahu” balas Nami.

“Hah, macam mane En. Ashme tahu sedangkan Nadrah baru sahaja bagitau saya semalam. Dia telefon Encik.Ashme ke?” bertalu- talu pertanyaan dari Rina.

“Hmmm…saya yang bawak die pergi hospital kelmarin”

“Apa?”

“Jadi…En.Ashme la yang temankan Nadrah kat hospital semalam?” Tanya Rina sambil tersenyum penuh makna.

“Baiklah kita sambung balik pelajaran kita ….” Pertanyaan Rina dibiarkan tidak berjawab.

“Rina ..kau la nie, cuba kau tengok muka En.Ashme tue tadi oke jer tapi lepas kau tanya die camtu terus berubah muke die. Aku tengok die macam xde mood ja mengajar.” bisik Fifi.

“Arghh..biar la, betul ape yang aku tanya tue. Dah la, malas aku layan kau.”

BANGLO TAN SRI MEGAT SYAH…

“Abang, budak Nadrah tue saya macam lawa jugak orangnya.” kata Puan Sri Hayati perlahan.

\”Kita jangan pandang paras rupe jer awaknya,\”sahut si suami.

\”ye lah abangye,tapi saye tetap sukakan si Nadrah tue,\”kedengaran kata putus dari Pn.Sri Hayati.

“Nain pun suka kat si Nadrah tue maa..,”tiba2 Nain menyampuk dari belakang.

“Ahh?kamu suka kat Narah?”Pn.Sri Hayati da mula cuak. Kalau si Nain suka kat Nadrah..macam mana dengan plan dia,plan dia nak kahwinkan Nadrah dengan Q.

“Betul kamu suka dengan Nadrah Nain?”Pn.Sri Hayati meminta kepastian

“Hahahahahahaha..mama nie cepat sangat la percaye,Nain gurau jer la lagipun bukan ke mama nak nikahan si Nadrah tue dengan Q ker.So,xkan la Nain nak rampas Q punye plak.”

“Hmmm..bagus lah kalau Nain fikir camtu,lega mama dengar.Kalau camtu xper la,mama nak pergi dapur jap nak tolong kak Temah masak tuk makan tengah hari.Kecian pulak nak biar kak Temah masak sorang2.”

“Kalau aku betul2 rampas macam mana?”jauh disudut hatinya dia merasakan si Nadrah seorang yang istimewa.

HOSPITAL BERSAMA

“Eh,abang da datang?Nadrah merasakn dia mula tidak kekok memanggilnya Nami sebagai abang..
Nami hanya tersenyum memandang Nadrah sambil meletakkan bakul buah2an ke atas meja.Berbunga2 hatinya apabila mendengar Nadrah memanggilnya abang.

“Kenapa Nadrah belum makan nie??” tanyanya sambil memandang bekas makanan yang disediakan hospital masih belum terusik.xsedap ker?

“Bukan sebab sedap ke x,tapi sebab Nadrah xda selera r abang.”

“Mana boleh macam tue..biar abang suapkan.”

“Eh,xper la bang..”Nadrah mula gelisah apabila Nami menghampirinya.

tiba2…

“Kau nak buat tue?”kedengaran suara datang dari arah pintu.Q terus melangkah laju menuju kea rah Nadrah dan Nami.

“Kau nak buat ape tue?”sekali lagi Q bertanya kepada Nami.

“Aku nak suapkan Nadrah nasi,kau kenapa?”Nami membalas laju.

“Yang kau gatal sangat nak suapkan bakal tunang aku nie kenapa?”bidas Q.

“Hahhh?bakal tunang?Nadrah dengan kauu?”Nami masih xpercaya.

\”Yelah..dengan aku lar xkan dengan kau pulak,gila ape budak nie,\”kata Q.

Jap3…ape nie!Q,macam mana awak boleh datang sini?tanya Nadrah.

“Macam mana lagi..naik kereta la xkan jalan kaki kot”

Nadrah menjeling sebaik sahaja mendengar jawapan Q.

“Oke2..saya datang sini sebab kawan kau bagitau aku masa aku pergi rumah kau tadi,paham?” “Nadrah, jantan nie siapa pulak?”

“Tapi kenapa awak cari saya?owh,nie pensyarah saya..”

“Eh,banyak tanya pulak dia nie..pensyarah?Bagusnya pensyarah kau nie erk sampai datang jenguk kat hospital,memang semua pensyarah macam nie erk?”sindir Q..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s


%d bloggers like this: